Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καπνοί


Οι καπνοί πίπας παράγονται κυρίως στις περιοχές του Rio Grante στη Βραζιλία, στην Ιάβα, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, στη Ζιμπάμπουε και στο Μαλάουι της Αφρικής, όπως και στη Virginia και Κεντάκι των ΗΠΑ. Οι ποικιλίες καπνών που χρησιμοποιούνται, είναι Burley - Virginia - Kentaky - Maryland, οι οποίοι αρωματίζονται από σκούρα καπνά Latakia - Perigre, ανάλογα με τις αναμείξεις που χρησιμοποιούνται, χωρίζονται σε ολλανδικού, αγγλικού, αμερικανικού και σκανδιναβικού τύπου. Αυτές βέβαια είναι και οι κυριότερες χώρες παραγωγής καπνών πίπας.


Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον καπνό. Οι ιδανικές συνθήκες διατήρησης του καπνού είναι 70% υγρασία και 18o C θερμοκρασία. Μπορούμε να διατηρήσουμε αυτές τις συνθήκες, χρησιμοποιώντας ειδικά βάζα με υγραντήρα. Για να καπνιστεί σωστά ο καπνός στην πίπα, πρέπει να μην είναι πολύ υγρός ούτε πολύ ξερός. Μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες στην Ελλάδα είναι ο Captain Black (αμερικανικής προέλευσης και τύπου, αρκετά υγρός και χοντροκομμένος), ο Borkum Rif (σκανδιναβικής προέλευσης και τύπου, πιο λεπτά κομμένος και με φρουτώδη γεύση), Cold Block - Enrimore (αγγλικής προέλευσης και τύπου), Sandinavic Amfora (ολλανδικής προέλευσης και τύπου), στην Ευρώπη (Γερμανία - Αγγλία) και στην Αμερική.

Υπάρχουν εκτός των τυποποιημένων γεύσεων - αρωμάτων καπνών και χύμα καπνοί, όπου ο καπνιστής επιλέγει το χαρμάνι που του αρέσει, φτιάχνοντας το δικό του τύπο από διάφορους καπνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.